Julian Assange legt spionagenetwerk bloot: “You’re all screwed”

Posted on 02 december 2011 by Pencil

Vandaag worden meer dan 287 documenten op WikiLeaks geplaatst die ‘de realiteit van de grote surveillance-industrie exposeert’, aldus Julian Assange.

Vandaag gaf hij een persconferentie in London, waarin hij aangaf dat deze industrie informatie doorverkoopt aan dictators en democratische landen.

Op de website van WikiLeaks staat dat de surveillance-industrie in feite ongereguleerd is. Inlichtingendiensten en militaire autoriteiten zijn volgens de website in staat om ‘in het geheim op grote schaal telefoongesprekken te onderscheppen.’ Ook kunnen op afstand computers overgenomen worden zonder de hulp van telecommunicatie aanbieders. Deze aanbieders zouden het zelf niet eens doorhebben, wanneer hun klanten bespioneerd worden door deze instanties.

Stand By
De fysieke locatie van telefoongebruikers kan, zo blijkt uit de documenten, bepaald worden, zelfs wanneer deze op Stand By staat.

Duizenden terabytes aan internationale data-opslag in Utah

In januari dit jaar heeft de Amerikaanse veiligheidsdienst voor 1.5 miljard dollar een complex laten bouwen in de woestijn van Utah. Deze is ontworpen om terabytes (1 terabyte is 1000 gig) van nationale en buitenlandse informatie op te slaan en te verwerken voor eeuwig en altijd.

Julian Assange benadrukte tijdens de persconferentie dat alle aanwezige journalisten die een iPhone, Blackberry of Gmail gebruiken ‘genaaid’ zijn.

We gaan nu kijken naar de inhoud van de documenten.

De gehele persconferentie is hier te zien

Door: Pencil

Over de Auteur

Pencil Redacteur van Gebroken Pennen, liefhebber van vinyl, platenspelers, jazz en mooie vrouwen. Vervult momenteel gedeeld de functie als hoofdredacteur.

Leave a Reply

Current day month ye@r *

Sociaal kabaal

Friend me on FacebookFollow me on TwitterRSS Feed