Redactie NuJij is geen ware “social bookmarking” site?

Posted on 25 november 2011 by Pencil

[update: 15:31] Gister plaatste onze “NuJij-specialist” een bericht met een link naar meerdere video’s waarop Turkse jongens te zien zijn die een getuigenis-verklaring afleggen tegen de Secretaris Generaal van Justitie, Joris Demmink. Hij zou deze jongens seksueel misbruikt hebben tijdens zijn bezoeken aan Turkijke.

Het oorspronkelijke bericht met 61 stemmen, nu zijn dat er al 64

 

Het bericht kreeg binnen 17 uur tijd 64 [inmiddels heeft het bericht 80 waarderingen] stemmen van NuJij-lezers, maar is niet te zien op de homepagina van NuJij onder de sectie ‘meest gewaardeerde‘ berichten. Waarom niet? De berichten die er momenteel onder staan zijn grotendeels minder vaak gewaardeerd en zelfs ouder dan het bericht over de Turkse jongens.

Meest gewaardeerd sectie van NuJij

Helaas kon ik de redactie van NuJij niet te pakken krijgen voor verheldering. Ik heb een mail gestuurd en het volgende antwoord ontvangen:

Geregeld zakken berichten van de ‘best gewaardeerd’ automatisch of door de redactie naar beneden om de voorpagina actueel te houden.

Was de voorpagina dan actueler met oudere berichten?

Mijns inziens is de grote waarde van een ‘social bookmarking’ site, dat berichten door gebruikers gewaardeerd kunnen worden, waardoor deze voor meer mensen zichtbaar wordt. Deze kernwaarde lijkt de redactie van NuJij zelf niet te dragen of serieus te nemen.

Gezien dit feit, durf ik aan te nemen dat de redactie van NuJij.nl verre van ‘social’ is en haar lezers en actieve gebruikers niet serieus neemt.

Hoe denken jullie hierover? Laat het mij weten in de comment-sectie onder dit bericht.

Over de Auteur

Pencil Redacteur van Gebroken Pennen, liefhebber van vinyl, platenspelers, jazz en mooie vrouwen. Vervult momenteel gedeeld de functie als hoofdredacteur.

Leave a Reply

Current day month ye@r *

Sociaal kabaal

Friend me on FacebookFollow me on TwitterRSS Feed